Türkiye ile Rusya arasında Moskova'daki 'Suriye' toplantısı

Türkiye ile Rusya arasında Moskova'daki 'Suriye' toplantısı

Türk ve Rus heyetlerinin Moskova'daki Suriye konulu toplantısı sonrası açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 'Soçi'deki süreç ve bundan sonra atılacak adımların değerlendirildiğini' belirtti.

Türk ve Rus heyeti Moskova'da bir araya geldi. 

Rusya Savunma Bakanlığı'nda gerçekleştirilen, Suriye'deki gelişmelerin değerlendirildiği, yaklaşık 1 buçuk saat süren toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı.

Toplantıya Rusya tarafından ise Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev’in katıldı.

Soçi ve sonraki süreç ele alındı

Toplantısı sonrası açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Tüm terör örgütlerinin Suriye topraklarından temizlenmesi konusunda ortak irademiz var. Soçi süreciyle attığımız adımları ve bundan sonra ne yapacağımızı konuştuk" dedi. 

Çavuşoğlu, "Bundan sonra da Rus ortaklarımızla Suriye'de neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile ilişkilerimize bölgesel konularda çok önem verdiği için bizi gönderdi" dedi.

Görüşmenin ardından Şoygu ve Lavrov'dan açıklama

Bir buçuk saat süren toplantının ardından Rus Bakan Şoygu İdlib'deki son durumun yanı sıra İstanbul'da varılan mutabakatın uygulanmasına yönelik değerlendirmeler yapılacağı belirtti. 

Lavrov ise "Suriye'de terörist tehlikesini ortadan kaldırmak için birliklerimizin koordinasyonu konusunda mutabakata vardık" dedi. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.