Çavuşoğlu: İstikrar sağlanınca elimizdeki toprakları Suriye'ye devredeceğiz

Çavuşoğlu: İstikrar sağlanınca elimizdeki toprakları Suriye'ye devredeceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Esed rejimiyle normalleşme sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da gerçekleştirilen yıl sonu değerlendirme toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu, Suriye-Türkiye hattında yaşanan gelişmeler ve normalleşme girişimleri hakkında da konuştu.

Dün gerçekleştirilen Türkiye, Rusya ve Esed rejimi arasındaki üçlü toplantıya dair konuşan Çavuşoğlu, "faydalı bir görüşme olduğunu söyleyebilirim" ifadesini kullandı. Kalıcı bir barış ve istikrar için rejimle angajmanın önemli olduğuna vurgu yaptı. Çavuşoğlu, göçmenlerin güvenli bir şekilde Suriye'ye dönebilmesi için Suriye ile angajmanın önemli olduğunu dile getirdi.

Çavuşoğlu, gelecek dönemde dışişleri bakanları düzeyinde bir toplantının planlandığını belirtti.

"Terörle mücadele" konusuna değinen Çavuşoğlu, "Rejim de bu tehdidi çok iyi görüyor fakat bizimle ihtilaflarından dolayı terörle mücadelede bugüne kadar herhangi somut bir işbirliğimiz olmadı. Önümüzdeki süreçte terörle mücadelede ortak zemin olabilirse bu mücadelede ortak da hareket edilebilir. Rejimle olan şuan ki angajman doğrudan veya dolaylı temaslar terörle mücadelemize engel değil." şeklinde konuştu.

Esed rejiminin "topraklarımızdan çıkın" açıklamalarında bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, "Biz de buralarda terör örgütlerinin olduğunu, kendilerinin de hakimiyet sağlayamadığını, siyasi bir istikrar olduğu zaman, ülkede her şey yoluna girdiği zaman buraları Suriye'ye devredeceğimizi söylüyoruz. Suriye'nin toprak bütünlüğüne, siyasi birliğine verdiğimiz önemi de zaten tüm açıklamalarımızda vurguladığımızı tekrar hatırlatıyoruz." ifadelerini kullandı

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum