Çavuşoğlu: Mısır ile Dışişleri Bakanı düzeyinde bir görüşme yapılabilir

Çavuşoğlu: Mısır ile Dışişleri Bakanı düzeyinde bir görüşme yapılabilir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır ile Dışişleri Bakanlığı düzeyinde görüşme gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır ile Dışişleri Bakanlığı düzeyinde görüşme gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Çavuşoğlu ve Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye ve Mısır heyetlerinin Kahire'de gerçekleştirdiği istikşafi nitelikli görüşmelere ilişkin soru üzerine Çavuşoğlu, bu konuda iki ülkenin ortak açıklama yaptığını hatırlatarak, heyetlerin ikili meselelerin yanı sıra bölgesel konuları da ele aldığını belirtti.

Çavuşoğlu, "Karşılıklı herhangi bir belge ya da şart koşma gibi bir şey olmadı. Herkes kendi düşüncelerini söyledi, samimi bir ortamda." diye konuştu.

Bu görüşmeden sonra iki tarafın da karşılıklı hangi adımları atabileceğini değerlendireceğini söyleyen Çavuşoğlu, "Ona göre, gelecekte Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi bu süreci genişleterek ve derinleterek devam ettirme arzusundayız. Elbette bu süreçte önce istihbaratlarımız görüştü, sonra bakanlıklar devreye girdi, bakan yardımcısı düzeyinde temas oldu. Samih Şukri ile de, yani dışişleri bakanı düzeyinde de böyle bir görüşmeyi gerçekleştirebiliriz." ifadelerini kullandı.

Mısırlı mevkidaşıyla daha önce çeşitli uluslararası platformlarda defalarca görüştüğünü anımsatan Çavuşoğlu, "İlişkilerimizin en az düzeyde olduğu dönemde bile Mısır'ın, özellikle tabii ki Arap dünyası için, İslam dünyası için, Orta Doğu için, Afrika için önemi ortada ama, Filistin için önemini her zaman vurguladık. Dolayısıyla Mısır'la ilişkilerimizin normalleşmesi demek Fiilistin'e verebileceğimiz desteğin de daha iyi koordine edilebilmesi demektir, daha etkili destek verebiliriz. Önümüzdeki süreçte bu çalışmaları sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Bloomberg HT

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.