Çavuşoğlu: PKK konusunda Irak'a destek vereceğiz

Çavuşoğlu: PKK konusunda Irak'a destek vereceğiz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Irak'ın PKK'dan tamamen temizlenmesi için Türkiye olarak elimizden gelen desteği vereceğiz." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Irak'ın PKK'dan tamamen temizlenmesi için Türkiye olarak elimizden gelen desteği vereceğiz." dedi.

Çavuşoğlu, Ankara'da Iraklı mevkidaşı Fuad Huseyin ile ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Türkiye'nin Irak'ın 'terörle mücadelesine' destek vereceğini ifade eden Çavuşoğlu, "Son zamanlarda PKK'ya yönelik de Irak'ta ortak bir mutabakat var. Özellikle Sincar'ın PKK'dan temizlenmesi için bir anlaşma var. Bu anlaşmanın uygulanması Irak'ın geleceği için oldukça önemli." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'nun öne çıkan ifadeleri şu şekilde:

"PKK terör örgütü Kürtleri temsil etmiyor ve PKK terör örgütü herkesten, her şeyden önce Kürtlerin düşmanıdır. Kendine biat etmeyen tüm Kürtlere, Türkiye'de, Irak'ta ve Suriye'de saldırmaktadır. Son zamanlarda Kuzey Irak'ta Kürtlere saldırmasının da sebebi budur."

"Yine Suriye'de, PKK, YPG, bunlar aynı örgüt, adının ne olduğu önemli değil, kendine biat etmeyen oradaki Kürt kardeşlerimize de saldırmaya başladı. Zaten diğer etnik gruplara Aramilere, Ezidilere, Araplara, Sünni Şii ayrımı yapmaksızın herkese zulmeden bir terör örgütü. Bu terör örgütünden ülkenin tamamen temizlenmesi için de Türkiye olarak elimizden gelen desteği vereceğiz."

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.