Çavuşoğlu: S-400 almak zorundaydık

Çavuşoğlu: S-400 almak zorundaydık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400’ü almak zorunda olduklarını belirterek, “Çünkü bu bizim acil ihtiyacımız. ABD’den alabiliyorsak Patriot alırız. Alamıyorsak da kendimiz üretene kadar füze savunma sistemini Rusya’dan alırız.” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 2-3 Eylül 2019 tarihlerinde Slovenya’da düzenlenen 14. Bled Stratejik Forumuna katıldı. Forum kapsamında “Yol Ayrımındaki Çok Taraflılık” temasıyla gerçekleştirilen panelde konuşan Çavuşoğlu, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi alırken, Slovakya ve Yunanistan’ın da Rusya’dan S-300 satın aldığını vurguladı.

S-400 almak zorundaydık”

Çavuşoğlu, “Türkiye egemen bir ülke, S-400’ü almak zorundaydık. Çünkü bu bizim acil ihtiyacımız. En çok ihtiyacımız olduğu dönemde Hollanda, Almanya ve ABD füze bataryalarını sınırlarımızdan geri çekti. ABD’den alabiliyorsak Patriot alırız. Alamıyorsak da kendimiz üretene kadar füze savunma sistemini Rusya’dan alırız. Doğal gaz ihtiyacımızın yüzde 50’sini Rusya’dan karşılıyoruz ancak Almanya ihtiyacının yüzde 100’ünü Rusya’dan satın alıyor. Rusya’dan S-400 alıyoruz. Ancak konu Kırım’a, Gürcistan ya da Moldova’ya gelince hemfikir değiliz. Rusya ile Suriye konusunda birlikte çalışıyoruz ancak zaman zaman fikir ayrılıklarımız oluyor. Bir ülke ile ticaret yapmanız dünyanın diğer ülkeleriyle bağları kopardığınız anlamına gelmez.” dedi.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.