Çavuşoğlu: YPG çekilmezse 35 saat içinde operasyona başlıyoruz

Çavuşoğlu: YPG çekilmezse 35 saat içinde operasyona başlıyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG'nin Suriye'nin kuzeyinden çekilmemesi durumunda Barış Pınarı Operasyonu’na kaldığı yerden devam edeceklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Barış Pınarı Operasyonu’na Türk ordusunun kimyasal silah kullandığına dair iddiaları yalanladı. TRT Forum’da konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Tarihimizde asla kimyasal silah kullanmadık. Envanterimizde kimyasal silah bulunmamaktadır” dedi. Suçlamaları “gerçek dışı” olarak değerlendiren Çavuşoğlu, kara propaganda yapıldığını söyledi.

“Uzun müzakerelerin neticesinde 13 maddelik bir mutabakata vardık. Öncelikle ABD bizim meşru güvenlik endişelerimiz tanıdı ve operasyonumuzun hedeflerini tanıdı ve güvenli bölge Türk ordusu tarafından kontrol edilecek.” diyen Çavuşoğlu, YPG’nin çekilmesi için 35 saat kaldığını söyledi:

“Yaptırımlarla yaşamayız, müzakereler sırasında bunu da ifade ettik. Bu yaptırımlar da kaldırılacak.

“İstihbarat birimlerimiz çekilmeyi takip ediyor. Taciz ateşleri devam ediyor. YPG/PYD unsurlarının kontrol ettiğimiz yerleri terk ettiğini görüyoruz . 35 saat kaldı, 35 saat içinde tamamen çekilmezlerse operasyonumuz yeniden başlayacak.”

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.