"YPG'nin Kobani ve Münbiç'ten çekilmesini Rusya ile görüşeceğiz"

"YPG'nin Kobani ve Münbiç'ten çekilmesini Rusya ile görüşeceğiz"

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile YPG güçlerinin Kobani (Ayn el Arab) ve Münbiç'ten çekilmesi konusunu görüşeceklerini söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile YPG güçlerinin Kobani (Ayn el Arab) ve Münbiç'ten çekilmesi konusunu görüşeceklerini söyledi. Reuters'ın aktardığına göre Çavuşoğlu, "güvenli bölgede tek bir YPG militanının bile kalmasını istemediklerini" söyledi.

Ankara ve Washington perşembe gününden itibaren 5 günlük bir ateşkes konusunda anlaşmıştı. Bu süre zarfında YPG'nin güvenli bölge olarak tanımlanan alandan çekilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de bir araya gelerek Suriye'deki son gelişmeleri ele alacak. Erdoğan'ın bu görüşmede YPG ile birlikte Esed güçlerinin de ülkenin kuzeyinden çekilmesi konusunu görüşeceği bildirildi.

Reuters'a göre Kanal 7'ye konuşan Çavuşoğlu, 5 günlük ateşkes sürecinin ardından güvenli bölgede bir tane bile YPG'linin kalmasını istemediklerini söyledi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.