Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Sınırın tamamını istiyoruz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Sınırın tamamını istiyoruz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Esed güçlerinin Türkiye sınırına yakın bölgelerden uzaklaşmasını, böylece yaklaşık 2 milyon mülteciyi bu alana yerleştirmeyi hedeflediklerini aktardı.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esed güçlerinin Türkiye sınırına yakın bölgelerden uzaklaşmasını ve böylece yaklaşık 2 milyon mülteciyi bu alana yerleştirmeyi istiyor."

Associated Press haber ajansına konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyiyle ilgili hedeflerini bu şekilde özetledi.

Kalın bu konunun Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında önümüzdeki hafta yapılacak görüşmenin de en önemli gündem maddesi olacağını ekledi.

Kalın Ankara'nın sınıra yakın bölgelerde ne YPG'yi ne de Esed rejimi güçlerini istediklerini, sığınmacıların onların kontrolünde olan bir bölgeye gitmek istemeyeceklerini vurguladı.

Kalın hiçbir sığınmacıyı geri dönmeye zorlamayacaklarını, sadece geri dönmek için güvende hissedecekleri bir alan oluşturmak istediklerini belirtti.

Beş günlük ateşkesle ilgili olarak da Kalın, söz konusu anlaşmanın Rasulayn ve Tel Abyad arasını kapsadığını ama sınırın tamamında 30 kilometrelik bir koridor istediklerini vurguladı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.