Barış Pınarı Harekatı | Rasulayn'da kontrol tamamen sağlandı

Barış Pınarı Harekatı | Rasulayn'da kontrol tamamen sağlandı

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Rasulayn kent merkezi, YPG'den tamamen ele geçirildi.

Ana omurgasını PKK'nın Suriye yapılanması YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Türkiye arasında yapılan ateşkes anlaşması çerçevesinden sınırdaki Rasulayn’dan çekildiklerini duyurdu. Öte yandan Türkiye’nin desteklediği Suriyeli muhalif güçler ise çekilmenin tamamen bitmediğini kaydetti.

Euronews'in haberine göre, SDG sözcüsü Kino Gabriel, kentte hiçbir YPG unsurunun kalmadığını açıkladı. Türkiye destekli Suriyeli muhalif grupların sözcüsü Yusuf Hammud ise, “Geri çekilme tamamen bitmedi” şeklinde konuştu.

Rasulayn, Türkiye’nin Suriye sınırındaki YPG güçlerinin geriye çekilerek “güvenli bölge” açmak istediği sınır ilçelerinden biri.

Türkiye, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile 17 Ekim Perşembe gecesi imzalanan ateşkes anlaşmasıyla “Barış Pınarı Harekatı”na ara vermişti. Söz konusu anlaşmaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SDG’nin anlaşma bitiş tarihi salı gününe kadar güvenli bölgeden çekilmemesi halinde operasyona devam edeceğini açıklamıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.