"Türkiye İslamcı bir devlet, Kürtlerin yok edilmesine izin vermeyeceğiz"

"Türkiye İslamcı bir devlet, Kürtlerin yok edilmesine izin vermeyeceğiz"

İtalya'nın muhalif sağ partileri, on binlerce kişinin katılımıyla başkent Roma'da ortak miting düzenledi.

İtalya'nın muhalif sağ partileri, on binlerce kişinin katılımıyla başkent Roma'da ortak miting düzenledi. İki ay önce koalisyon hükümetinden çıkan eski İçişleri Bakanı Matteo Salvini, mitingdeki konuşmasında, "Türkiye'yi Avrupa'ya alma çalışmaları delilik. İslamcı bir devletle muhatap olmaktansa Rusya veya İsrail ile görüşmeyi tercih ederim." dedi.

Euronews'in haberine göre, Türkiye'nin Suriye'deki operasyonunu kınayan Salvini, "Bu meydan Kürtlerin yok edilmesine izin vermeyecek. Türkiye devleti, topraklarındaki azınlıkları yok etme alışkanlığını bırakmadı; önce Hristiyanlar, sonra Ermeniler şimdi ise Kürtler. Bir de bize vahşi derler." iddiasında bulundu.

Ellerinde İtalyan bayrakları ile San Giovanni meydanında toplanan binlerce kişi, yeni sol koalisyon hükümetinin politikalarını protesto etti. Salvini, mitinge 200 bin kişinin katıldığını söyledi. Polis ise bu sayının 50 bin civarında olduğunu açıkladı.

Berlusconi de katıldı

Mitinge 83 yaşındaki eski Başbakan Silvio Berlusconi de katıldı. Siyasete 25 yıl önce ülkeyi 'komünistlerden kurtarmak için' atıldığını söyleyen politikacı, yeni hükümetin tarihteki en sol hükümet olduğunu öne sürerek tehdidin her zamankinden fazla olduğunu söyledi.

Sağın önderliğini Berlusconi'den devralan Lig hareketi lideri Salvini de, 'kazanmak' için Haydi İtalya ve İtalya'nın Kardeşleri partileriyle beraber çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Salvini ağustos ayında hükümetten istifa ederek ülkeyi erken seçime sürüklemeye çalışmıştı. Ancak sistem karşıtı 5 Yıldız Hareketi, bu sefer merkez sol görüşlü Demokrat Parti ile koalisyon oluşturarak yeni bir hükümet kurdu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.