İbrahim Kalın: Avrupa askerimize müteşekkir olmalı

İbrahim Kalın: Avrupa askerimize müteşekkir olmalı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye’nin kuzeyindeki Türk askerlerinin Suriye’de siyasi süreç ve mülteciler için bir 'güvence' olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD ile Türkiye arasında sağlanan anlaşma kapsamındaki 120 saatin gece yarısının dolmasının ardından herhangi bir uzatma olmayacağını söyledi.

DW Türkçe'ye konuşan Kalın, sürenin uzatılmasına ilişkin soruya şöyle yanıt verdi:

"Hayır. Beş gün, 120 saat dedik. Eğer misyonun bu kısmı yarın itibarıyla tamamlanmış olur ve YPG'li teröristlerin bölgeyi terk ettiklerinden emin olursak, harekatı durduracağız."

Almanya'dan Barış Pınarı Harekatı'na yönelik işgal tanımlamalarına da değinen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, şunları kaydetti:

"Askerlerimizin bölgedeki mevcudiyeti ilk olarak Suriye'de siyasi sürecin devamlılığı açısından, ikinci olaraksa Suriyeli mülteciler ve yerinden edilen kişilerin korunması açısından bir garanti, bir güvencedir. Avrupalı dostlarımız askerlerimizin bu çok tehlikeli ama önemli görevi yapıyor oluşuna müteşekkir olmalıdır."

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.