Çavuşoğlu'ndan 'ABD'den ve İsrail'den korkan Müslüman ülkeler' açıklaması

Çavuşoğlu'ndan 'ABD'den ve İsrail'den korkan Müslüman ülkeler' açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 'ABD ve İsrail'den korkan Müslüman ülkelerin yalpalamaya başladığını görüyoruz' açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Amerika'dan, İsrail'den korkan Müslüman ülkelerin yalpalamaya başladığını görüyoruz; hatta Filistinlilere 'Siz de sesinizi fazla çıkarmayın' diye baskı yapan bazı ülkeler var. Müslüman ülkeden bahsediyorum, Amerika'dan bahsetmiyorum. Bunlar mı Kudüs'e sahip çıkacaklar? Geçtiğimiz 2 yılda İslam zirvelerinde ve BM Genel Kurulu'nda ABD ve İsrail'e karşı ezici çoğunlukla karar aldırırken bu ülkelerin korkaklığını, ürkekliğini gördük" ifadelerini kullandı.

"Etrafımız ateş çemberi, Suriye'deki yangını söndürmek için ne kadar çaba sarf ettiğimizi her platformda görüyorsunuz" diyen Çavuşoğlu, "Terörle mücadelesinden tutun da siyasi çözüme kadar, Fırat'ın doğusunun teröristlerden temizlenmesine kadar çok çalışıyoruz, çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.