Çavuşoğlu'ndan Münbiç açıklaması

Çavuşoğlu'ndan Münbiç açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, YPG'lilerin Münbiç'ten tamamen çıkartılması ve bölgenin yerel insanlarına bırakılması gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre'deki temasları kapsamında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD unsurlarının Münbiç'teki ortak devriye görevine ilişkin Çavuşoğlu, "Takvimde biraz gecikme var ama şu ana kadar Münbiç bölgesinde ayrı ayrı yaptığımız tatbikatlar ve kolluk görevlilerin orada yaptığı çalışmalar önemliydi." açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu, "Artık Münbiç'ten YPG'lilerin tamamen çıkartılması ve Münbiç'in yerel insanlarına bırakılması, yönetim bakımından da güvenlik birimleri bakımından da bırakılmasının zamanı geçmiştir" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, söz konusu mutabakatın ABD ile harfi harfine uygulanması gerektiğinin altını çizerek, "Onlardan kaynaklanan bir gecikme oldu ama tamamen kötü işliyor ya da hiç işlemiyor diyemeyiz" diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.