Çavuşoğlu'ndan Yunanistan tepkisi: Elimizden bir kaza çıkmasın

Çavuşoğlu'ndan Yunanistan tepkisi: Elimizden bir kaza çıkmasın

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan'ın Ege ve Doğu Akdeniz'de izlediği politikaları ve söylemleri eleştirerek, "Şımarık çocuğunuza sahip çıkın da bizim de güvenlik güçlerimizin elinden bir kaza çıkmasın." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de izlediği politika ve söylemlerden dolayı isim vermeden Savunma Bakanı Panos Kammenos'a eleştiride bulundu.

Jandarma Sahil Güvenlik Akademisinde konuşan Çavuşoğlu, "Yunanistan'a da bir uyarı yapıyoruz. Sizin bir şımarık çocuğunuz var; Milli Savunma Bakanı'na öyle söylüyorlar. 'Bizim şımarık çocuğumuz' diyorlar. Şımarık çocuğunuza sahip çıkın da bizim de güvenlik güçlerimizin elinden bir kaza çıkmasın" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki çıkarlarını savunmaya devam etmesi gerektiğini söyleyen Dışişleri Bakanı, "Bugün Ege'de oldubittilere izin vermiyoruz. Hem meclisimizin kararını hatırlatıyoruz hem de sahil güvenliğimiz ve ilgili birimlerimiz dahil deniz kuvvetlerimiz dahil bazı olumsuz adımlar atıldığı zaman da gerekeni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Yaptığı uyarının "dostane" olduğunu belirten Çavuşoğlu, gerginliği artırıcı söylemlerin ya da "bir kayacığa ya da bir adacığa çıkmaya çalışmanın" Yunanistan'a fayda getirmeyeceğini kaydetti.

"Onları ezerizdemişti

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Aralık ayı ortasında Türk uçaklarının Ege Denizi'ndeki uçuşlarını "hava sahası ihlali" olarak nitelendirmiş ve Bodrum açıklarındaki İleryoz Adası ziyareti sırasında "Eğer en küçük bir harekette bulunurlarsa onları ezeriz" demişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.