Yunanistan karasularını iki katına çıkarıyor

Yunanistan karasularını iki katına çıkarıyor

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras karasularını 6 milden 12 mile çıkarmayı planladıklarını belirtti.

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras uluslararası karasularını 12 mile çıkarmayı planladıklarını söyledi. Çipras, bunun cumhurbaşkanlığı kararnamesi yoluyla değil parlamentoda oylamaya sunulacağını belirtti.

"Bu konuda strateji değil, taktik değişikliğine gittiklerini" belirten Çipras, karasularının 12 mile çıkarılması konusunda öncelikli olarak parlamentodaki partileri bilgilendireceğini dile getirdi.

Yunanistan'ın başta Türkiye olmak üzere hiçbir komşusunu tehdit etmediğini söyleyen Çipras, "Biz Türkiye ile her zaman diyalog halindeyiz ama egemenlik haklarımızdan taviz vermeyeceğiz." dedi.

Çipras ayrıca yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine İstanbul'u ziyaret edeceğini de sözlerine ekledi.

Savaş sebebi

Türkiye, 1995 yılında yayınladığı bir bildiride Ege'de karasuları sınırının 12 mile çıkarılmasını savaş sebebi sayacağını açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum