"Ege'de Yunan jetleri Türk fırkateynine kilitlendi"

"Ege'de Yunan jetleri Türk fırkateynine kilitlendi"

Sosyal medyada servis edilen ve Yunanistan Savunma Bakanlığı'na ait savaş jetlerinin Ege üzerinde Türk firkateynine kilitlendiği iddia edilen fotoğrafın 30 Eylül 2018 tarihine ait olduğu ortaya çıktı.

Yunanistan Savunma Bakanlığı'na ait olduğu iddia edilen görsellerde Yunan savaş jetlerinin Ege üzerinde Türk firkateynine kilitlendiği dikkat çekmişti.

Yunan savunma muhabiri Yannis Nikitas tarafından paylaşılan iki ayrı fotoğrafta, Yunan savaş jeti Mirage'ın Türk savaş gemisi olduğu iddia edilen bir fırkateyne kilitlendiği gösteriliyordu. Gazeteci Nikitas, Fransız yapımı Mirage 2000 model bir savaş uçağının Türk fırkateynine saldırmak üzere kilitlendiği haberini, yeni bir olay gibi paylaşmıştı.

Haberi yapılan fotoğrafların hem 2018 yılında çekildiği, hem de hedef alınan geminin Türk savaş gemisi olmadığı ortaya çıktı.

Kendi gemilerine kilitlendiler

Askeri kaynaklar, görüntülerin kendi gemileriyle eğitim yaparken çekilmiş olduğunu, görüntülerin de teknik olarak ‘kilitlenme’ veya ‘harp’ modu değil ‘eğitim’ modunu gösterdiğini açıkladılar.

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, "Öncelikle dünyanın tüm donanmalarında savaş uçağının bir savaş gemisine silah kullanmak üzere kilitleme yapması düşmanca harekete girer. Hemen hemen tüm hükümetler siyasi tansiyon seviyesine göre böyle bir durumda birlik komutanlarına önceden verilen angajman tedbiri ile kendini savunma hakkı verir. Bu hakkı kullanan bir komutan yargılanmaz." diye konuştu.

Yayımlanan görüntüleri inceleyen uzmanlar ayrıca görüntüde yer alan PRAC uygulama modunun Hava Kuvvetleri'nin kendi askeri eğitimi anlamına geldiğini belirtti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.