Çavuşoğlu'nun açıklamaları sonrası Suriye'de halk sokağa döküldü

Çavuşoğlu'nun açıklamaları sonrası Suriye'de halk sokağa döküldü

Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriye açıklamaları sonrası bölgede protestolar patlak verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun dün "muhalefet ile Esed reijiminin anlaştırılması gerekiyor" yönündeki açıklamaları sonrasında, Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde protestolar gerçekleştirildi.

Çavuşoğlu, dün 13. Büyükelçiler Konferansı sonrası düzenlediği basın toplantısında "Muhalefetle Suriye rejimini bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde anlaşma olmaz. Artık 11 yılı geçti. Çok insan öldü, çok insan ülkesini terk etti. Bu insanlar ülkesine dönmeli. Bunun için kalıcı barış olması lazım. Ateşkes olmadan yeniden inşa konusunda kimse yardım etmek istemiyor. Bu konuda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız." ifadelerini kullanmıştı.

Suriye'de muhaliflerin kontrol altında tuttuğu bölgelerde dün gece Türkiye Dışişleri Bakanı'nın söz konusu açıklamaları protesto edildi.

Gösteriler Suriye'nin kuzeyindeki Halep, Rakka, İdlib, Tel Abyad, Cerablus gibi bölgelerde gerçekleştirildi.

Halk gösterilerde "Katil Esed ile barışmayacağız." sloganı attı.

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu isimli grup da açıklamalara karşı çıktı. Grubun komutanlarından Fehim İsa, "terörist ve katil" olarak nitelediği Beşar Esed rejimi ile bir uzlaşının olmayacağını vurgulayarak "Suriye'nin geleceğinde ne Beşar Esed'in ne de rejimin yeri vardır." ifadelerini kullandı.

fz6uopyxwaavfca.jpg

Kaynak: Mepa News

280.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.