İran'dan Ankara-Şam normalleşmesine destek

İran'dan Ankara-Şam normalleşmesine destek

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Türkiye'ye Beşar Esed rejimiyle ilişkileri düzeltme çağrısında bulundu.

İran Dışişleri Sözcüsü Kenani, Ankara-Şam hattında ilişkilerin düzelmesinin tüm bölgenin çıkarına olacağını söyledi.

İran'ın her daim Türkiye'nin Suriye'deki gelişmelerle ilgili bakış açısını değiştirmesini umduğunu belirten Kenani, “Türk yetkililerden gelen açıklamalar umut verici. Türkiye ve Suriye'nin ilişkileri yeniden inşa ettiğini görmek istiyoruz. Bu iki ülkenin ve tüm bölgenin çıkarına” dedi.

Kenani açıklamasında, “Suriye'de yeni koşullar ortaya çıkıyor. Suriye hükümeti teröre karşı savaşta büyük bir başarı elde etti” ifadelerini kullandı.

Esed rejimi ile normalleşme

Son günlerde Ankara ile Beşar Esed rejimi arasında bir normalleşmenin yaşanabileceği konusunda ciddi bir beklenti mevcut.

İlk olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, "Muhalefetle Suriye rejimini anlaştırmamız lazım" ifadeleri oldukça dikkat çekmiş ve Esed rejimiyle istihbari boyutta devam eden görüşmelerin siyasi boyuta geçişi şeklinde yorumlanmıştı.

Son olarak ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaptığı, "Amacımız yakın komşularımızdan başlayarak çevremizde 'barış ve iş birliği kuşağı' tesis etmektir" açıklaması, Esed rejimiyle normalleşme sürecinin yakın bir süreç içerisinde başlayabileceği şeklinde değerlendirildi.

Erdoğan dün Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, Amacımız, yakın komşularımızdan başlayarak çevremizde bir 'barış ve iş birliği kuşağı' tesis etmektir.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Ajanslar, Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.