Cenevre'deki Yemen konulu barış süreci çöküyor

Cenevre'deki Yemen konulu barış süreci çöküyor

Yemen Gençlik Bakan Yardımcısı Alkamali, Husilerin katılmayı reddetmesinden dolayı Cenevre'deki barış sürecinin çökmekte olduğunu söyledi.

Yemen'deki Mansur Hadi hükümeti Gençlik Bakan Yardımcısı Hamza Alkamali, ülkede çatışan tarafları Cenevre'de bir araya getirecek toplantının iptaline ilişkin AA muhabirine açıklama yaptı.

Alkamali, "Ne yazık ki Yemen hükümeti ve Husiler (Şii Ensarullah Hareketi) arasındaki barış süreci çöküyor. Maalesef gelmediler çünkü gelmek istemiyorlar. Mazeret ve bahaneler öne sürdüler. Medyaya söyledikleri her şey yanlış." dedi.

BM Yemen Özel Temsilcisi Griffiths, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Husi heyetinin, başkent Sana'da Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon tarafından tutulduğu ve Cenevre'ye gelmelerine izin verilmediği" şeklindeki haberlerle ilgili soruya, "Bunun üzerinde çalışıyoruz. Bu iddiaları fazla ciddiye almıyoruz. Her zaman Yemen görüşmelerinin başında gecikmeler oldu. Biz bunun (istişarelerin) gerçekleşmesini sağlayacağız." karşılığını vermişti.

Öte yandan Husilerin teşkilat liderlerinden ve Siyasi Ofis Üyesi Muhammed Ali el-Bıhiti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Husi heyetini Cenevre'ye taşıyacak Umman uçağının Sana Havalimanı'ndan kalkış ruhsatının Birleşmiş Milletler (BM) tarafından alınmadığını dolayısıyla heyetin Cenevre'deki görüşmelere gecikeceğini belirtmişti.

Griffiths, Cenevre'deki görüşmelerin 3-4 gün süreceği öngörüsünde de bulunmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.