El Kaide'nin Yemen yapılanmasından 'casus' videosu

El Kaide'nin Yemen yapılanmasından 'casus' videosu

El Kaide'nin Yemen'de varlık gösteren kolu yeni bir video yayınladı.

El Kaide'nin Yemen merkezli Arap Yarımadası yapılanması bir süre önce duyurduğu "casuslar" ile ilgili videoyu servis etti.

Örgüte bağlı ana medya organı "Al-Malahem" tarafından yayınlanan 40 dakikalık videoda, Yemen'deki El Kaide yapılanmasının önce gelen birçok lider ve savaşçısının öldürülmesini sağlayan casusları itirafları yer alıyor.

2015 yılında Yemen'in Hadramevt bölgesinde ABD tarafından gerçekleştirilen insansız hava aracı saldırısında öldürülen Nasır el Vuhayşi'nin öldürülmesini sağlayan casus olduğu ifade edilen kişi de videoda yer alıyor.

Vuhayşi, El Kaide'nin iki numaralı ismi olarak gösteriliyordu.

Casusların çoğu Suudi Arabistan vatandaşı

Yemen'deki El Kaide yapılanmasının birçok önemli isminin ABD'ye ait insansız hava araçları veya gece indirmeleriyle öldürülmelerini sağlayan casusların çoğu Suudi Arabistan vatandaşı. 

Al Malahem tarafından yayınlanan videoda casuslar, kendi itiraflarıyla sadırıların nasıl gerçekleştirildiği, malumatların istihbarat birimlerine nasıl iletildiği konusunda açıklamalarda bulunuyor.

Öldürülenler arasında birçok önemli isim var

Casusların itiraflarından derlenen bilgilere göre, ABD insansız hava araçlarıyla öldürülen El Kaide yöneticileri ve savaşçıları arasında birçok önemli isim bulunuyor. 

Bu isimlerden bazıları şunlar:

Nasır el Vuhayşi: Arap Yarımadası El Kaide yapılanması lideri olan Vuhayşi, El Kaide'nin Yemen yapılanmasının kurucu liderleri arasında. Ayrıca Vuhayşi El Kaide'nin Eymen ez Zevahiriden sonra iki numaralı ismi olarak gösteriliyordu.

Nasır el Ansi: Yemen'deki yapılanmanın önemli askeri ve stratejist isimlerinden olan El Ansi, ABD'nin düzenlediği insansız hava saldırısında oğluyla birlikte öldürülmüştü. El Ansi grup içinde verdiği askeri strateji dersleriyle ön plana çıkmıştı. Örgütün bir numaralı stratejistleri arasında gösteriliyordu.

İbrahim el Rubeyş: Suudi Arabistan vatandaşı olan din adamı Rubeyş'in El Kaide'nin bölgedeki önemli isimleri arasında olduğu biliniyor. ABD insansız hava aracı saldırısında öldürülen Rubeyş, Arap Yarımadası El Kaide yapılanmasının da şura heyetindeydi.

Ebu Hacer el Hadrami: Yemen'deki yapılanmada herhangi bir üst düzey yönetici vasfı olmayan El Hadrami, yaptığı "cihadi" marşlar ile biliniyordu. El Kaide ideolojisini savunanlar ve sempatizanları arasında oldukça meşhur olan El Hadrami daha önce birçok kez Yemen hükümeti tarafından hapse atılmış, son olarak birçok El Kaide üyesiyle birlikte bulundukları hapishaneden tünel kazarak kaçmışlar ve ülkedeki savaşçıların arasına katılmışlardı.

Havlen el Sanani ve Nebil el Zeheb: Ebu Hacel el Hadrami gibi Havlen el Sanani de yazdığı ve söylediği marşlar ile tanınıyordu. Nebil el Zeheb ise El Kaide'nin Arap Yarımadası'ndaki yapılanmasının bir diğer yöneticisi.

"Filmin devamı gelecek"

Yayınlanan videonun devamının geleceğinin ifade edilirken, casusların başka itiraflarının gelecek videolarda yayınlanacağı ifade ediliyor. 

"Teslim olanlara eman veriyoruz"

Öte yandan filmin içinde kısa bir konuşması geçen El Kaide'nin Arap Yarımadası lideri Kasım el Rimi, teslim olan casuslara eman verileceğini, kendilerine bir şey yapılmayacağını ifade ediyor. Rimi konuyla ilgili olarak, "Biz bulmadan kendisi teslim olan casuslara eman veriyoruz." ifadelerini kullanıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.