El Kaide'ye yakın gruptan Sina Yarımadası videosu

El Kaide'ye yakın gruptan Sina Yarımadası videosu

El Kaide'ye yakınlığıyla bilinen, Sina Yarımadası'nda Cund el İslam bölgeden bir video yayınladı.

Sina Yarımadası'nda faaliyet gösteren gruplardan El Kaide'ye yakınlığıyla bilinen Cund el İslam, "Nöbet Bekleyin" başlıklı bir video yayınladı.

Bölgede Sisi darbesinden ve IŞİD'in ortaya çıkışından sonra meydana gelen ayrılıklar neticesinde birçok farklı grup kurulmuştu. Cund el İslam bunlar arasında El Kaide'ya yakınlık arz eden gruplardan.

Cund el İslam tarafından yayınlanan videoda ABD, İsrail ve Sisi yönetimi hedef alınmış.

Video çalışmasından önemli başlıklar:

"ABD'nin Kudüs tutumu"

- Video Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'dan görüntüler ve Kudüs'ün önemine dair ifadelerle başlıyor. "Kudüs'ün, Haçlıların mızrakbaşı olan Amerika'nın desteklediği Yahudilerce işgal edildiği" ifade edilen videoda, "Kudüs'ün üçüncü bir fethi beklediği" dile getiriliyor.

ss1.jpg

Trump'ın büyükelçilik kararı İslam dünyasında tepki çekmişti.

- Grup Kudüs'ün ABD tarafından İsrail'in başkenti ilan edilmesi olayına da değinerek "ABD'nin kibrinin Trump ile birlikte doruğa ulaştığını" belirtirken, "Yüzyılın Anlaşması" adı altında süren görüşmelerin Filistin meselesini bitirmeyi amaçladığını da ifade ediyor. Cund el İslam'a göre dünyadaki İslam topraklarının liderleri de ABD'nin kuklalığını yaparak duruma karşı çıkmıyor.

"Sina İsrail için bir problem"

- Videoda Sina'nın, kuruluşundan bu yana İsrail için bir sorun olduğunu ve İsrail'e yönelik "cihad saldırıları" için bir basamak teşkil ettiği belirtiliyor. Aynı zamanda Sina Yarımadası'nın Gazze'nin dünyaya özgürce açılan tek kapısı olduğu, bu sebeple "Yüzyılın Anlaşması" paralelinde Sisi yönetiminin bölgede saldırılarını sıklaştırdığı dile getiriliyor.

Videoda ifade edilene göre, Sisi "efendisi olan Yahudilerin sınırlarını güvenlik altına almak için" bölgede evleri yıktığı saldırılara girişti. Bilindiği üzere Sina'nın Gazze sınırındaki yerleşimler uzun süredir Sisi yönetimi tarafından yıkılıyor, Gazze'ye açılan tüneller de tahrip ediliyor. Bu nedenle binlerce sivil bölgede kalacak evleri olmadan ve temel ihtiyaçlardan mahrum bir halde yaşıyor. Sisi'nin Mısırı'nda işkence ve keyfi tutuklamaların da yaygın olduğu yine bilinen bir gerçek.

ss2.jpg

Mısır ordusunun saldırılarında evleri zarar gören sivillerin görüntüleri de videoda yer alıyor.

- Videoda, Sisi'nin Sina'da bombardımanlar gerçekleştirmesi için İsrail'e izin vermesinden de bahsediliyor. Cund el İslam Batı medyasına dayandırdığı bilgide, İsrail'in bölgede 100'den fazla hava saldırısı düzenlediğini aktarıyor. Grup, "yakın ve uzak düşmanların planlarını kurmaya devam ettiğini" ifade etmekte.

"Muhacir ve ensar"

- Video çalışmasının devamında, Cund el İslam grubuna bağlı savaşçıların görüntüleri yer alıyor. Grup, saflarında "muhacir ve ensarın" yani yabancı ve yerli savaşçıların bulunduğuna dair bir ifadeye de yer vermekte.

- Grup, bölgedeki aşiretlerin de "kalbini kazandıklarını" öne sürüyor. Sina'da yerleşik bulunan kabilelerin silahlı gruplara desteği, bu grupların bölgede tutunmasına da olanak sağlamakta. Cund el İslam, "Sina'daki cihadın tekfir ve aşırıcılığa kaymasının" da önüne geçilmesine vesile olduklarını da dile getiriyor.

Savaşa katılma çağrısı

- Yayınlanan videoda, bölgede yaşanan çatışmalarda öldürülen çok sayıda Cund el İslam savaşçısının isim ve fotoğrafına da yer veriliyor.

- Cund el İslam videoda Abdulhamid Kişk, Abdullah Azzam, Ömer Abdurrahman gibi önde gelen eski cihat yanlısı liderlerin konuşmalarından kesitler de aktarıyor.

- Videonun sonunda Mısır halkına, bölgedeki savaşta cihat yanlısı grupların safında yer alma çağrısı yapılıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.