Sisi yönetimi 8 milyon kişiyi Sina Yarımadası'na yerleştirecek

Sisi yönetimi 8 milyon kişiyi Sina Yarımadası'na yerleştirecek

Sisi yönetimi Sina Yarımadası'nda siyasi ve askeri sorunları çözmek için yeni yollar arıyor.

Mısır'da Sisi yönetimi 8 milyon insanı Sina Yarımadası'na yerleştirme planını açıkladı.

Mısır Başbakanı Dr. Mustafa Medbuli Sina'nın gelişiminin Mısır'ın önceliklerinin başında gelen stratejik bir amaç olduğunu dile getirdi.

Sisi yönetimindeki Mısır'ın başbakanı Medbuli Kuzey Sina'nın tarım, turizm ve balık yetiştiriciliği gibi yatırımlara uygun olduğunu ve aynı zamanda bölgenin limanlar ile yarımadayı Nil Deltası'na bağlayacak tüneller gibi projelere ev sahipliği yapabileceğini söyledi.

Başbakana göre bölgenin gelişimi, yeni iş imkanları oluşturarak yerel halkın "aşırıcı terörist gruplara katılmasını önleyecek."

Sisi yönetimi bölgedeki yatırımlarla yaklaşık 8 milyonluk bir nüfusu bölgeye kaydırmayı planlıyor. Bölgede silahlı gruplara karşı başlatılan "Sina 2018" adlı operasyonların ardından Sina Yarımadası'nda yatırım projelerinin başlaması bekleniyor.

Sisi yönetimi yarımadada silahlı gruplara darbe vurduğunu iddia etse de, IŞİD başta olmak üzere bölgedeki silahlı gruplar, Mısır güvenlik güçlerine kayıp verdiren saldırılar gerçekleştirmeye devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.