Ceyşu'l Ahrar'dan gerginlik açıklaması: Müslüman kanıyla oynamayın

Ceyşu'l Ahrar'dan gerginlik açıklaması: Müslüman kanıyla oynamayın

Suriye'de faaliyet gösteren muhalif gruplardan Ceyşu'l Ahrar, gruplar arasında süren gerginliğe dair açıklamada bulundu.

Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren muhalif gruplardan Ceyşu'l Ahrar, bir süredir Tahriru'ş Şam ile Tahrir Suriye arasında yaşanan çatışmalara dair bir açıklama yayınladı.


Ahraru'ş Şam'dan ayrılarak teşkil edilen Ceyşu'l Ahrar, daha önce Tahriru'ş Şam'ın bir parçası konumundaydı. Grup geçtiğimiz yılın Eylül ayında Tahriru'ş Şam'dan, basına sızan ses kayıtlarını gerekçe göstererek ayrılmıştı.


Grubun yayınladığı açıklamada özellikle Tahriru'ş Şam'a ve Türkistan İslam Partisi'ne yönelik ciddi ifadeler yer aldı. Ceyşu'l Ahrar, Tahriru'ş Şam'ı "şer'i mahkemeye gitmeyi reddetmek ve Allah'in şeriatını silahların diliyle değiştirip, engellemekle" suçladı.


Açıklamada iki grup arasında yaşanan eski ihtilaflara da değinildi. Grup "HTŞ'nin vaat etmesine ve haklılığımızı ikrar etmesine ragmen hakkımız olan hiçbir talep yerine getirilmemiştir." diyerek bu konuyu gündeme getirdi.


Ceyşu'l Ahrar çatışmaların bir an önce durdurularak olayın mahkemede çözülmesini talep etti. Muhalif grup "bazı mücahid gruplar ve özellikle Türkistan İslam Partisi'nin çatışmalara katılmasını kınıyoruz." ifadesini kullandı ve "Özellikle Türkistan İslam Partisi olmak üzere gruplara Müslümanların kanları ile oynanmamasını tavsiye ediyoruz." dedi.


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.