Cezayir ve Fransa ilişkilerde yeni bir sayfa açıyor

Cezayir ve Fransa ilişkilerde yeni bir sayfa açıyor

İki ülkenin geçtiğimiz yıl arasının açılmasının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Cezayir ziyaretiyle ilişkilerin yeniden canlandırılması hedefleniyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün, ilişkilerde yeni bir sayfa açmak üzere Cezayir'e resmi bir ziyarette bulundu.

Macron'u Cezayirli mevkidaşı Abdulmecit Tebbun karşıladı. İkili, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İki lider gelecekte karşılıklı ilişkilerin daha iyi bir şekilde tesis edilmesinin yanı sıra Fransa'nın Cezayir'deki sömürgecilik dönemindeki faaliyetlerini incelemek üzere ortak bir komitenin kurulacağına dair taahhüt verdi.

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, Macron'un ziyaretini iki ülke arasındaki iş birliğini ve ortaklığı yeniden canlandırmak için kayda değer gördüklerini söyledi.

Üç günlük bir ziyaret için Cezayir'e gelen Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise, iki ülkenin geçmişi bir kenara bırakıp gelecek yıllar açısından daha dürüst ilişkiler ve iş birliği kurmalarını umduğunu söyledi.

Sömürge dönemine ait arşivlerin inceleneceği ortak bir komitenin kurulacağına işaret eden Macron, "Komplike ve acı süreçlerin yaşandığı bir ortak tarihimiz var ve bu bizim geleceğe ışık tutmamıza engel oldu." dedi.

İki ülke arasındaki ilişkiler Macron'un Cezayir'i Fransa düşmanlığını körüklemekle suçlamasının ardından bozulmuştu.

Cezayir buna karşılık Fransa'daki büyükelçisini ülkeden çekmiş ve Fransa hava kuvvetlerinin Cezayir hava sahasını artık kullanamayacağını ilan etmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.