Cezayir’de 30 protestocu gözaltına alındı

Cezayir’de 30 protestocu gözaltına alındı

Cezayir emniyet güçleri çoğu gençlerden oluşan 30 kişiyi gözaltına aldı.

Cezayir emniyet güçleri, protestocuların toplanma noktası olan Büyük Postane Meydanı'nda çoğu gençlerden oluşan 30 kişiyi gözaltına aldı. Sivil kıyafetli polisler, her hafta Büyük Postane Meydanı’nda toplanan protestoculardan önce kimlik ve telefonlarını istedi. Ardından da gözaltına aldığı 30 kişiyi polis merkezine götürdü.

Ancak tüm bu uygulamalara rağmen yüzlerce Cezayirli, 16 haftanın ardından bu cuma günü de Büyük Postane Meydanı’nda toplanarak, istifa eden Abdulaziz Buteflika rejiminin sembol isimlerinin görevden alınmasını talep etti.

Protestocular ayrıca Amazig (Berberi) azınlığın haklarını savunan 52 yaşındaki aktivist Kemaleddin Fehar’ın açlık grevindeyken yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle  hapishanede ölmesine tepki gösterdi. Yapılan açıklamalarda ifade özgürlüğü üzerindeki kısıtlamaların kaldırılması ve yargılama öncesi tutukluluk sisteminin gözden geçirilmesi çağrısında bulunuldu.

Fehar'ın avukatı Salah Debuz, müvekkilinin 50 günden fazla süren açlık grevi sonucunda salı gecesi kaldırıldığı hastanede öldüğünü, ardından aktivist ve Cezayir Lise Öğretmenleri Konseyi Sekreteri Auf Hac İbrahim’in ülkenin güneyindeki Gardaya vilayetindeki hapishaneden tahliye edildiğini duyurdu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.