Cezayir’de halk seçimlerin ertelenmesi için meydanlarda

Cezayir’de halk seçimlerin ertelenmesi için meydanlarda

Binlerce Cezayirli, başta başkent olmak üzere diğer tüm şehirlerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenmesini talep etmek için meydanlara indi.

Binlerce Cezayirli, başta başkent olmak üzere diğer tüm şehirlerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenmesini talep etmek için meydanlara indi. Meydanlara inen binlerce Cezayirli, seçimlerin ertelenmesinin yanı sıra, Eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika’nın istifa etmeden önce çıkardığı 5 dönem kuralının da kaldırılmasını istedi.

Reuters’e konuşan Cezayirli siyasi bir kaynak, geçiş hükümetinin seçim hazırlıklarına zaman tanımak için geçiş dönemini uzatmasını beklediklerini söyledi.

İran merkezli Tesnim Haber Ajansı'nın haberine göre; Cezayir’de art arda düzenlenen gösteriler 14. haftasına girdi. Buteflika karşıtı gösterilere kıyasla katılımın düştüğü gözlemlense de protestolara Ramazan ayında da devam edildi.

Başkentte ve diğer şehirlerde toplanan göstericiler  “4 Temmuz’da seçime hayır” sloganları atarken, Buteflika’nın istifası sonrası Cumhurbaşkanlığını görevine gelen Abdulkadir Bensalah ve Başbakan Nureddin Bedevi’nin de istifa etmesini istiyor.

Şehir meydan ve caddelerinde toplanan Cezayirliler, sık sık “Bensalah git, Bedevi git” sloganları attı.

Seçimler ertelenebilir

Siyasi analistler, 4 Temmuz’da yapılacağı ilan edilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erteleneceği, geçiş sürecinin ise en az 3 ay daha uzatılacağı görüşünde. Kaynaklar, seçim hazırlıklarının henüz bitmediğini, 4 Temmuz’a kadar hazırlıkların tamamlanmasının ise zor olduğunu, bundan dolayı seçimlerin erteleneceğini belirtiyor.

Cezayir Genelkurmay Başkanı Ahmed Gaid Salah, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, krizden kurtulmanın tek yolunun seçim olduğunu belirtmiş fakat seçim tarihiyle ilgili bir açıklama yapmamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.