Cezayir’de gösteriler devam ediyor

Cezayir’de gösteriler devam ediyor

Cezayirli yüzlerce protestocu, başkentte bulunan Büyük Postane Meydanı'nda toplandı.

Cezayirli göstericiler, rejimin devrilmesi talebiyle başladıkları protestoların 13. cumasında, geçici Cumhurbaşkanı Abdulkadir bin Salih ve Başbakan Nureddin Bedevi’nin istifa etmesi konusunda ısrarlarına devam etti.

Cezayirli protestocular, ayrıca ‘generallerin yönetimine hayır’ sloganları atarak, Genelkurmay Başkanı Ahmed Kaid Salih'i de istemediklerine vurgu yaptı.

Diğer taraftan Fransa’da siyasi aktivist, sendikacı ve insan hakları savunucularından oluşan yaklaşık bin kişi, Cezayir İşçi Partisi Genel Sekreteri Louisa Hanun'un derhal serbest bırakılması çağrısında bulunan bir dilekçe imzaladı. Söz konusu dilekçede, “Louisa Hanun, yıllardır demokrasi, özgürlük ve kadın hakları savunması konusundaki mücadeleleri ile biliniyor. Siyasi olarak aynı fikirde olsak da olmasak da hiçbir şey gözaltına alınmasını haklı çıkaramaz. Derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Cezayir Askeri Mahkemesi’nin, istifa eden eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın kardeşi Said Buteflika’nın davası kapsamında, ‘orduya zarar verme ve devlete karşı komplo kurma’ suçlamasıyla gözaltına alınan Hanun’un serbest bırakılması yönündeki talebi 20 Mayıs tarihinde dikkate alması bekleniyor.

Avukat Boucuma Gaşir, Hanun’un, Said Buteflika ve 25 yıl istihbarat başkanı olan görev yapan Muhammed Medin ile aynı suçlarla itham edildiğini söyledi.

Hanun, 1997’den bu yana Cumhurbaşkanlığı için üç kez aday olmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.