Buteflika'nın ardından: Cezayir'de seçim tarihi belirlendi

Buteflika'nın ardından: Cezayir'de seçim tarihi belirlendi

Cezayir'de Buteflika'nın istifasının ardından seçimlerin düzenleneceği tarih belli oldu.

Cezayir'de başkanlık seçimi 4 Temmuz'da yapılacak.

Kuzey Afrika ülkesini 20 yıl idare ettikten sonra geniş çaplı halk protestoları sonucu istifa eden Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika'nın yerini alan geçici yönetim, yeni seçim tarihini 4 Temmuz olarak belirledi. Konuyu ilişkin yapılan açıklamada daha fazla detay verilmedi.

Salı günü geçici başkan Abdülkadir Bensalah özgür seçimleri 90 gün içerisinde düzenleyeceğini açıklamıştı. Çarşamba günü de Genelkurmay Başkanı Ahmed Gaid Salah ülkenin önde gelen yöneticilerinin yolsuzluk suçuyla yargılanmasını beklediklerini ve ülkede yapılacak seçimleri destekleyeceklerini açıklamıştı.

Gaid Salah'ın yorumları ülkenin yönetiminde yine en büyük söz sahibi olma konusunda ordunun ipleri elinden bırakma niyetinde olmadığını gösterdi.

Salah bir askeri üste yaptığı konuşmada "Ordu halkın taleplerini yerine getirecek. Yargı haklarını geri aldı ve artık özgürce çalışabilir." sözlerini kullandı.

Genelkurmay başkanı konuşmasında Buteflika ve ülkenin yönetimini elinde tutan yakın çevresinden sokak protestolarında sıkça kullanılan "çete" ifadesiyle bahsederek yolsuzluk davalarının bir an önce açılmasını istedi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.