​Cezayir’de gösteriler devam ediyor

​Cezayir’de gösteriler devam ediyor

Cezayir'de istifa eden Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika döneminde görev alan sembol isimlerinin azledilmesi ve yolsuzluk şüphelerine karşı soruşturma açılmasını isteyen göstericiler Büyük Postane Meydanı'nda toplanmaya başladı.

Cezayirli protestocular, istifa eden Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika döneminde görev alan sembol isimlerinin azledilmesi ve yolsuzluk şüphelerine karşı soruşturma açılması talebiyle sürdürdükleri gösteriler için başkent bulunan Büyük Postane Meydanı'nda sabahın erken saatlerinden itibaren toplanmaya başladı.

Sosyal medya sitelerinde, protesto gösterilerinin rejimin tüm sembolleri gidene kadar süreceği vurgulanırken, protestocular başkente giden yolların kapatılmasını önlemek için sabah erken saatlerde bir araya geldi.

Cezayir yönetimi, şu ana kadar, yirmi yıllık iktidarın ardından 2 Nisan'da istifa eden Buteflika rejiminin en belirgin sembollerinin azledilmesi ve Anayasa’nın öngördüğü kurumsal çerçevenin dışında iktidarın devredilmesine ilişkin düzenleme gibi iki ana talebe yanıt vermedi.

20 yıl boyunca Buteflika'ya eşlik eden Abdulkadir bin Salih geçici Devlet Başkanı olarak, yine aynı şekilde Buteflika’ya yakın olan Nureddin Bedevi de Başbakan olarak görev yapıyor. Protestocular bu isimlerin Cezayirlileri temsil etmediğini dile getiriyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.