Cezayir halkı rejim değişikliği talebiyle sokakta

Cezayir halkı rejim değişikliği talebiyle sokakta

Cezayirliler, 22 Şubat'ta başlayan protesto hareketine devam etme kararlılıklarının bir göstergesi olarak bugün 11. cuma protestosunu düzenliyor.

Cezayirliler, 22 Şubat'ta başlayan protesto hareketine devam etme kararlılıklarının bir göstergesi olarak bugün 11. cuma protestosunu düzenliyor.

Protestocular, Ramazan başlamasıyla gösterilere katılımın düşeceğinden endişe ederken, sosyal medya aracılığıyla ‘Ramazan ayında durmayacağız’ sloganı paylaşıp, gece gösterileri gibi yeni protesto yöntemlerini denemeye çağırıyor.

Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika’nın, 20 yıllık iktidarın ardından halkın baskısıyla 2 Nisan’da istifa etmesi protesto hareketlerini zayıflatmadı.

Buteflika’nın istifası dışında protestocuların diğer taleplerinin yerine getirilmedi. Bu nedenle protestocular hâlâ iktidarda bulunan rejimin bütün sembollerinin görevden ayrılması talebiyle gösterilerine devam ediyor.

Cezayirliler, anayasa gereği geçici cumhurbaşkanı olarak atanan Abdulkadir bin Salih, Başbakan Nureddin Bedevi’nin görevde kalmasını istemiyor.

Buna karşılık, Cezayir Genelkurmay Başkanı Ahmed Kaid Salih, Anayasa çerçevesinde kalma ve 4 Temmuz 'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin düzenlenmesi için ısrar ediyor.

Cezayir'in en büyük muhalefet partisi olan Barış Toplumu Hareketi, ordunun, zorlukların üstesinden gelme ve geniş ulusal uzlaşı sağlanması yönündeki diyalog çağrısını memnuniyetle karşıladı ancak diğer taraftan halkın taleplerine cevap verilmesini istedi.

Özgürlük Öncüleri Partisi Başkanı Ali bin Flis ise, diyalogun güvenilir muhataplar gerektirdiğini belirtti.

Muhalif Sosyalist Kuvvetler Cephesi de, Genelkurmay Başkanı’nın ülkenin siyasi işlerine müdahalesini reddederek, halkın Genelkurmay Başkanı’nın konuşmaları ve verdiği sözlere güvenmediğini vurguladı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.