Cezayir'in Sahra Çölü'nde ölüme terk ettiği mülteciler kurtarıldı

Cezayir'in Sahra Çölü'nde ölüme terk ettiği mülteciler kurtarıldı

Cezayir sınırındaki Sahra Çölü’nde ölüme terk edilen 128 mülteci Uluslararası Göç Örgütü tarafından kurtarıldı.

Birleşmiş Milletlere bağlı örgüt, sosyal medya hesabından, "Avrupa'ya gitmek isteyen, aralarında sekiz kadın ve 14 çocuğun da bulunduğu 128 göçmenin Sahra Çölü'nde kurtarıldığını" duyurdu.

Ancak göçmenlerin 6'sının, Nijer'deki göçmen kapında kalmayı reddettiği ve Cezayir'e girmeye çalıştığı bildirildi.

Çoğunluğu, Senegal, Nijerya, Burkina Faso, Benin, Mali ve Fildişi Sahili'den gelen sığınmacılar, Cezayir üzerinden yasa dışı yollarla Avrupa'ya gitmenin yolunu arıyor.

Cezayir sığınmacıları Sahra Çölü'ne terk ediyor

Geçtiğimiz ocak ayında, Cezayir toplam 20 bin sığınmacının Avrupa'ya ulaşmasını engellediğini açıkladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Cezayir İçişleri Bakanı Hassen Kacimi, "Onları engellemekten başka çaremiz yok" ifadelerini kullandı.

Birçok sığınmacı, Afrika'nın kuzey sahiline ulaşamadan Libya'da insan tacirleri veya milis güçlerince istismar ediliyor ya da Cezayir'de durduruluyor.

Her yıl binlerce sığınmacının kaçak yollarla geçtiği çölde bugüne kadar kaç sığınmacının öldüğü ise tam olarak bilinmiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.