CHP Kurultayı: Kemal Kılıçdaroğlu tek başına iktidar oldu

CHP Kurultayı: Kemal Kılıçdaroğlu tek başına iktidar oldu

CHP 37. Olağan Kurultayı’nda tek aday olan Kemal Kılıçdaroğlu bin 251 oy alarak yeniden partisinin Genel Başkanı seçildi.

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı Ankara Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi’nde “İktidar kurultayı” başlığı altında gerçekleştirildi.

Kurultayda Genel Başkan adaylığı için verilen sürenin dolmasının ardından Divan Başkanı Çerçioğlu, Kılıçdaroğlu'nun tek aday olduğunu açıklamıştı. Adaylar İlhan Cihaner, Aytuğ Atıcı ve Tolga Yarman adaylık için gerekli 68 imzaya ulaşamamıştı.

Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan

Saat 17.15'te başlayan genel başkanlık için oy verme işlemi saat 18.15'te sona erdi. Genel başkanlık için tek aday olan İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 1 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu, bin 251 oy alarak yeniden CHP Genel Başkanı seçildi.

Seçime kayıtlı bin 356 delegeden bin 318’inin oy verme işlemi gerçekleştirdiği ve 67 oyun geçersiz sayıldığı belirtildi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.