CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Bağdat hükümetine 'Türkmen Bakan' çağrısı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Bağdat hükümetine 'Türkmen Bakan' çağrısı

Kılıçdaroğlu, Bağdat Hükümeti Başbakanı Mustafa Kazimi'ye yazdığı mektupta “Türkmen Cephesi milletvekillerinden birisini devlet bakanı olarak görmek istiyoruz” çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bağdat Hükümeti Başbakanı Mustafa Kazimi'ye mektup yazdı. Irak'taki gelişmeleri ve Türkmenlerin durumunu yakından izlediklerini belirten Kılıçdaroğlu, mektubunda Irak'ta yeni hükümetin kurulması ve bakanlar kurulunun onaylamasından ötürü Başbakanı kutladı.

Yeni hükümetin Türkiye ve Irak halkları arasındaki köklü dostluğun yararına olacak şekilde hizmet edeceğine inandığını belirten Kılıçdaroğlu mektubundaşu ifadeleri kullandı:

CHP'nin isteği

“Türkiye ve Irak, uzun ve derin bir tarih ve kültürü paylaşan halkların iki komşu ülkeleridir. Zatıalilerinin Irak parlamentosu tarafından Türkmen sıralarından bir devlet bakanı atanmasıyla yetkilendirildiğini memnuniyetle kaydettik. Bu kararın, Türkmen halkının Irak'ın geleceğinin şekillendirilmesinde katkı sağlayabilmesi için kayda değer bir adım teşkil edeceği kanısındayız. Bilhassa pandemi süreci ve bundan oluşan ekonomik ve siyasî gelişmeler karşısında Türkmenlerin katkısının vazgeçilmez olduğuna güçlü şekilde inanmaktayız.”

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Onlar, uluslarımız arasında iş birliğimizi ve dostluğumuzu pekiştiren güçlü bir bağ oluşturuyorlar, inanıyoruz ki, liderliğinizdeki Irak Hükümeti içerisinden Irak'ın geleceğine katkı sağlamaları, aynı zamanda müreffeh, demokratik ve eşit bir Irak'a da dahil olmalarına imkan sağlayacaktır.”

8 Türkmen vekil var

Irak parlamentosunda, Irak Türkmen Cephesi'nden 3 milletvekili seçildi, diğer siyasi partilerde de 5 Türkmen milletvekili bulunuyor. Toplam 8 milletvekili, partileri ayrı olsa bile birlikte hareket edecekleri yolunda açıklama yaptı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.