CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu: Kent anayasası yapacağız

CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu: Kent anayasası yapacağız

CHP'nin İstanbul Belediye Başkanı Adayı İmamoğlu, İstanbul için 5 büyük projesi olduğunu ve kent anayasası yapacaklarını söyledi.

CHP'nin İstanbul Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul için 5 büyük projesi olduğunu ve kent anayasası yapacaklarını söyledi.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

"İstanbul’un kaynakları hoyratça kullanıldı, insanları kapalı mekanlara hapsedildi, ayrıştırıldı, kutuplaştırıldı. İstanbul böyle yönetilemez, mutlu olamaz, bu yolla dünya kenti olamaz. İstanbul durursa, Türkiye durur. İstanbul Ankara’dan yönetilemez. İstanbul, ne yazık ki, iradesi bağlı yöneticiler tarafından da yönetilemez ve yönetilemiyor. Eski model yöneticiler tarafından da yönetilemez ve yönetilemiyor."

"Bu şehir ancak genç, dinamik ve yeni nesil bir yönetici tarafından yönetilebilir. Ben İstanbul’u yeniden küresel iddia sahibi bir kent haline getirmek için adayım… Bu halka hizmet etmek benim için hakka hizmet etmektir, hatta ibadet etmektir."

"Bu şehir ancak genç, dinamik ve yeni nesil bir yönetici tarafından yönetilebilir. Ben İstanbul’u yeniden küresel iddia sahibi bir kent haline getirmek için adayım… Bu halka hizmet etmek benim için hakka hizmet etmektir, hatta ibadet etmektir. "

"Beş büyük, somut hedefim var: 1) Ulaşım ve trafik sorununu çözmek, 2) İstanbul’daki kent yoksulluğuyla mücadele etmek ve pahalı yaşamı ucuzlatmak, 3) İstanbul’da doğru kentsel planlama ile çevre, imar ve deprem sorunlarını çözmek, 4) İstanbul’un işsizlik sorunun çözmek, yeni ekonomik ve yaratıcı endüstriler için çekim merkezine dönüştürmek, 5) Yaşam kalitesini yükseltmek, kültür, sanat ve spor faaliyetlerini tüm İstanbul’a yaymak"

"Beş büyük, somut hedefim var: Bir, ulaşım ve trafik sorununu çözmek, iki İstanbul’daki kent yoksulluğuyla mücadele etmek ve pahalı yaşamı ucuzlatmak, üç İstanbul’da doğru kentsel planlama ile çevre, imar ve deprem sorunlarını çözmek, dört İstanbul’un işsizlik sorunun çözmek, yeni ekonomik ve yaratıcı endüstriler için çekim merkezine dönüştürmek, beş yaşam kalitesini yükseltmek, kültür, sanat ve spor faaliyetlerini tüm İstanbul’a yaymak"

"Bunları bazı temel anlayışlarla yapacağım. Kent anayasası yapacağız, toplumsal uzlaşma ve uzun vadeli çalışacağımız bir mutabakat belgesi hazırlayacağız. Sürdürebilirlik ve inovasyon ile yaşam kalitesine öncelik vererek yapacağım. İstanbul’u İstanbullularla birlikte yönetme sözü veriyorum size."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.