CIA Direktörü Burns İsrail, Katar ve Mısır ile görüşecek

CIA Direktörü Burns İsrail, Katar ve Mısır ile görüşecek

CIA Direktörü William Burns'ün Fransa'da Filistin konulu bir dizi görüşme gerçekleştireceği belirtildi.

CIA Direktörü William Burns'ün bugün Fransa'nın başkenti Paris'te İsrail istihbarat teşkilatı Mossad'ın direktörü David Barnea, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman al Sani ve Mısır istihbarat şefi Abbas Kamil ile bir araya geleceği belirtildi.

Burns taraflarla Gazze'de ateşkesi ve rehinelerin serbest bırakılması konusunu görüşecek.

Halen Gazze'de tutulan yaklaşık 130 rehine arasında 6 İsrail-Amerikan çifte vatandaşı da bulunuyor.

Joe Biden'ın Orta Doğu'dan sorumlu ulusal Güvenlik Koordinatörü Brett McGurk geçen hafta Mısır ve Katar'da bu konuda görüşmeler gerçekleştirdi.

Müzakere edilecek teklife göre rehineler arasında yer alan kadınlar, yaşlılar ve yaralılar serbest kalacak ve çatışmalara yaklaşık bir ay ara verilecek.

ABD Başkanı Biden 26 Ocak günü Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ve Katar lideri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani ile telefonda görüşmüştü.

CIA şefi Burns'ün Paris'te yapacağı görüşmelerden bir sonuç çıkıp çıkmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Gazze'de saldırılarına devam eden İsrail'in Mısır sınırında yeni bir saldırıya başlayacağı ifade edilirken bölgede insani kriz derinleşiyor.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.