CIA, İranlı komutan Süleymani'ye mektup yazdı

CIA, İranlı komutan Süleymani'ye mektup yazdı

Amerikan dış istihbarat servisi CIA Başkanı Mike Pompeo, Kasım Süleymani'ye mektup yazdıklarını açıkladı.

Katıldığı bir panelde konuşurken İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’ye bir mektup yazdığını söyleyen CIA Başkanı Mike Pompeo, bu mektubu Süleymani’nin kendi kontrolü altındaki güçlerin Irak'ta Amerikan askerlerine saldırabileceğini ima etmesinin ardından yazdığını ifade etti.

Pompeo, "Mektupta kendisine ilettiğimiz şey şuydu ki kontrolü altındaki güçlerin Irak'ta Amerikan çıkarlarına saldırması halinde bundan onu ve İran’ı sorumlu tutacağız” dedi.

Bu mesajın İran yönetimi tarafından açık bir şekilde anlaşılmasını istediklerini belirten Pompeo, mektubun tarihiyle ilgili bir bilgi paylaşmadı.

“Kalbim kırılmadı”

CIA Direktörü şunları söyledi: ''(Süleymani'ye) bir not gönderdim. Gönderdim çünkü kendisi kontrolündeki güçlerin Irak'taki Amerikan çıkarlarını tehdit edebileceğini ima etmişti. Mektubu açmayı reddetti, dürüst olmak gerekirse bu yüzden kalbim kırılmadı.'' 

İran medyasında çıkan haberlere göre, dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in bir danışmanı, CIA'den birisinin Süleymani'ye Suriye'deyken mektubu vermeye çalıştığını, ancak İranlı komutanın mektubu almayı ve okumayı reddettiğini ileri sürdü.

Şiilerin kontrolünde olan Irak merkezi yönetimi, IŞİD’e karşı savaşta bir yandan ABD öncülüğündeki koalisyondan destek alırken bir yandan da İran’dan destek alıyor. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.