CIA işgal karşıtı Rusları saflarına katma peşinde

CIA işgal karşıtı Rusları saflarına katma peşinde

ABD Merkez İstihbarat Teşkilatı'nın operasyonlarından sorumlu müdür yardımcısı David Marlowe, CIA'in işgal karşıtı Ruslarla çalışmaya hazır olduğunun sinyalini verdi.

ABD Merkez İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) operasyonlarından sorumlu müdür yardımcısı David Marlowe 2021 yılında göreve gelmesinden bu yana ilk kez kamuoyunun karşısına çıktı.

George Mason Üniversitesi'ne bağlı Hayden Center'da geçen hafta akademisyenlere konuşan Marlowe, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya yönelik işgali talimat vermesinin, Moskova yönetiminin birçok alanda açık vermesiyle sonuçlandığını söyledi.

Wall Street Journal'ın haberine göre, Marlowe, Ukrayna işgalinin Putin için büyük bir başarısızlık olduğunu kaydederken savaş karşıtı haline gelen Rusların Batılı istihbarat teşkilatları için fırsatlar oluşturduğunu belirtti.

Putin'in Ukrayna'yı baskı altına alma, NATO'ya tesir etme ve Rusya'yı güçlü bir ülke gibi gösterme kabiliyetlerini işgalle birlikte yitirmek üzere olduğunu kaydeden CIA yetkilisi Marlowe, "O (Putin), kabiliyetlerin her bir tarafını ziyan etti." diye konuştu.

Öte yandan Marlowe, Rusya'nın Ukrayna işgalinden memnun olmayan Rusları ajan olarak işe almaya hazır olduklarını vurguladı.

Rusya'nın Ukrayna işgali sebebiyle Moskova yönetiminin geniş çaplı yaptırımlara uğraması, önde gelen birçok Rus iş adamını ve oligarkı ülkeden terk etmeye zorlamıştı. CIA başta olmak üzere Batılı istihbarat teşkilatlarının Rusya işgalinden memnun olmayan oligarkların yanı sıra Rus askeri personellerinden de istifade etmek arayışında olduğu ifade ediliyor.

Rusya'nın Ukrayna işgalinin başlamasıyla birlikte Avrupa genelinde yoğun bir istihbarat trafiğinin süregeldiği biliniyor. Bu kapsamda Avrupalı ülkeler, Rus ajanı olduğunu iddia ettiği onlarca kişiyi ülkeden sınır dışı etmişti.

Rusya ise ülke genelinde ABD diplomatik varlığının işlevsiz hale getirilmesi talimatını vermişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.