Türkiye'de Rus mevkidaşı ile görüşen CIA Başkanı Burns Ukrayna'da

Türkiye'de Rus mevkidaşı ile görüşen CIA Başkanı Burns Ukrayna'da

CIA Başkanı William Burns, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'ye Rusya ile görüştüğü nükleer konusu hakkında bilgi verdi.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı Başkanı (CIA) William Burns, Rus mevkidaşı Sergey Narışkin ile Türkiye'de görüşmesinin ardından Ukrayna'ya gitti. 

ABD'li Burns, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'ye Moskova'ya yaptığı "nükleer uyarı" hakkında bilgi verdi. 

AFP'ye konuşan ABD'li yetkiliye göre, Burns, ABD'nin Ukrayna'nın savaş çabalarına verdiği desteği yinelemek üzere Ukrayna'da temaslarda bulundu.

CIA şefi, başkent de dahil olmak üzere Ukrayna genelinde yoğun Rus bombardımanının yaşandığı gün Kiev'deydi. ABD'li yetkiliye göre, Burns o sırada ABD elçiliğinde güvendeydi.

ABD'nin eski Moskova Büyükelçisi Burns'ün Rus Dış İstihbarat Servisi (SVR) şefi Narışkin ile bir araya gelmesi, 24 Şubat'ta Ukrayna'da savaşın başlamasından bu yana ABD ve Rus yetkililer arasındaki en yüksek düzeyli görüşme oldu.

Burns'ün görüşmede "hiçbir şekilde müzakere yapmadığı", "Ukrayna'daki savaşın çözümünü tartışmadığı" belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna savaşında nükleer silah kullanma tehdidi, krizin tırmanmasıyla ilgili endişeleri artırmıştı.

Kaynak: Euronews

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.