"Rusya ciddi bir şekilde Ukrayna'da nükleer silah kullanma olasılığını görüşüyor"

"Rusya ciddi bir şekilde Ukrayna'da nükleer silah kullanma olasılığını görüşüyor"

ABD'li yetkililer, Rus ordusu içerisinde Ukrayna'da nükleer silah kullanma planlarının tartışıldığını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'da nükleer silah kullanacağı yönündeki iddialar her geçen gün güçleniyor.

New York Times'ın (NYT) üst düzey ABD'li yetkililere dayandırdığı habere göre, Rus ordusundaki önemli isimler, son dönemde Ukrayna'da taktik nükleer silahın kullanma ihtimaline dair görüşmelerde bulundu.

"Putin görüşmelere katılmadı"

Haberde, Rus yetkililerin Moskova yönetiminin Ukrayna'da ne zaman ve nasıl nükleer silahları kullanılabileceğini masaya yatırdığı bilgisi verildi.

Söz konusu görüşmelere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılmadığı bildirildi.

ABD'li yetkililere göre, Rusya henüz sahada nükleer silahları kullanmak için harekete geçmiş değil. Ancak görüşmelerin gerçekleşmesine dair istihbarat, ekim ayının ortasında Biden yönetimi içerisinde yankı buldu.

NYT'ye göre "Nükleer görüşmelerin gündeme gelmesi, Rus ordusundaki önde gelen isimlerin sahadaki yenilgiden hiç de memnun olmadığını gösteriyor ve Putin'in nükleer silah kullanma tehditlerinin yalnızca lafta kalmayacağına işaret ediyor.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns, Putin'in Ukrayna savaşında zafer elde etme hırsının ve savaştaki yenilgilerin Rusya'yı nükleer silah kullanmaya itebileceğini söylemişti.

Washington yönetimi yetkililerin, bu iddiaları oldukça ciddiye aldığı ve Rusya'nın bu konudaki eylemlerini gözetlemeye devam ettiği bildiriliyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Rusya'nın 2 bin kadar taktik nükleer silaha sahip olduğunu düşünüyor.

Öte yandan Rus ordusundan üst düzey isimlerin nükleer silah kullanımına dair görüşme gerçekleştirdiği haberi, Rusya'nın Ukrayna'yı radyoaktif bomba kullanmayı planlamakla suçlamasının ardından geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin geçtiğimiz günlerde Rus ordusunun nükleer tatbikatını izlemişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum