Ukrayna'dan İran'a: Rusya'ya silah satışını durdurun

Ukrayna'dan İran'a: Rusya'ya silah satışını durdurun

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile yaptığı görüşmede Tahran'ın Moskova'ya silah satışını durdurmasını söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İkili yaptıkları görüşmede Ukrayna'daki savaş sürecini ele aldı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, telefon görüşmesinde İranlı mevkidaşı Abdullahiyan'a ilettiği mesajda, Tahran yönetiminin Rusya'ya silah tedarikini durdurmasını talep etti.

Kuleba, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın kendisini aradığını söyleyerek, yaptıkları görüşmede "İran'dan, Ukrayna'daki kritik altyapıyı imha etmek ve sivilleri öldürmek için kullanılan silahların Rusya'ya tedarikinin durdurulmasını talep ettim." diye konuştu.

İran'ın devlet haber ajansı IRNA'ya göre Abdullahiyan, Tahran'ın Ukrayna'da kullanılmak üzere Rusya'ya drone sattığı iddialarına karşı Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ile görüşme yaptı.

IRNA'nın haberinde, Emir Abdullahiyan'ın söz konusu iddiaları reddettiği açıklandı. Abdullahiyan, geçmişte Rusya ile karşılıklı silah satışlarının gerçekleştiğini söyledi ancak bunların Ukrayna savaşı sırasında meydana gelmediğini belirtti.

Ukrayna ve Batılı ülkeler, İran'ın Rusya'ya kamikaze dronler dahil insansız hava araçları sattığını, Moskovanın da Ukrayna'da bunları kullandığını savunuyor.

İranlı yetkililer ise bu iddiaları reddediyor.

Ukrayna ordusu tarafından yapılan açıklamada İran üretimi olduğu belirtilen 300'den fazla İHA'nın düşürüldüğü iddia edildi.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.