İran: Kiev yönetimi Rusya'nın İran menşeli İHA'lar kullandığını kanıtlayamadı

İran: Kiev yönetimi Rusya'nın İran menşeli İHA'lar kullandığını kanıtlayamadı

İran Savunma Bakanı Muhammed Reza Aştiyani, Ukrayna tarafının Rusya'nın savaş süresince İran yapımı insansız hava araçları kullandığı yönündeki söylentilere bir delil getiremediğini belirtti.

İran, Ukrayna'nın Rusya'nın savaş sırasında İran menşeli insansız hava araçları kullandığına ilişkin iddiasını kanıtlayamadığını açıkladı.

Mehr haber ajansında yer alan habere göre, Ukraynalı ve İranlı uzmanlar ortak bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeler sonrasında açıklamalarda bulunan İran Savunma Bakanı Muhammed Reza Aştiyani, Ukraynalı yetkililerin Rusya'nın devam eden işgal harekatı sürecinde İran yapımı İHA'lar kullandığına dair herhangi bir kanıt sunamadığını söyledi.

Aştiyani, Ukrayna tarafının açıklamalarının birçoğunun asılsız iddialara dayandığını ifade ederek, bu konuyu mühim görmediklerini ve takip edemeyeceklerini belirtti.

İran ve Rusya'nın uzun bir süredir askeri alanda iş birliği yaptığını vurgulayan Aştiyani, "Rusya'nın Ukrayna'daki özel operasyonu sırasında İHA tedariki konusunda temaslarda bulunmadıklarının" altını çizdi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, daha önce, sınırlı sayıda İHA’nın, Moskova’nın Ukrayna’yı işgalinden önce Rusya’ya gönderildiğini açıklamıştı.

Ukrayna ve Batılı ülkelerin, Rusya'nın savaş esnasında İran yapımı İHA'lar kullandığı iddialarına karşılık Tahran ve Moskova yönetimleri söz konusu iddiaları reddediyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.