İran'dan Rusya ile ilişkileri güçlendirme vurgusu

İran'dan Rusya ile ilişkileri güçlendirme vurgusu

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ülkesinin Rusya ile iş birliğini genişletme konusunda ulusal çıkarlara göre hareket edeceğini açıkladı.

İran, ABD'nin "Moskova-Tahran arasındaki ilişkilerin savunma ortaklığına yelken açtığı" ifadelerine yanıt verdi.

İran Dışişleri Bakanlığından pazar günü yapılan açıklamada Rusya ile ilişkileri geliştirme konusunda kimseden izin almayacaklarına vurgu yapıldı.

ABD başta olmak üzere Batılı ülkeler, İran'ı Rusya'ya insansız hava aracı tedarik etmekle suçlamıştı. İran ise bu tedarik sürecinin Ukrayna savaşından önce gerçekleştiğini açıklamıştı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Tahran yönetiminin dış ilişkileri belirlemede bağımsız olarak ve kimsenin ağzıyla hareket etmediğini belirtti.

Kenani ayrıca İran'ın ulusal çıkarlarının politikalarını belirlediğini söyledi.

İran ve Rusya arasındaki savunma dahil çeşitli alanlardaki iş birliğinin ortak çıkarlar çerçevesinde genişlediğini ifade eden Kenani, söz konusu ikili iş birliğinin herhangi bir üçüncü ülkeye karşı olarak yürütülmediğini dile getirdi

CIA Direktörü William Burns, İran ve Rusya'nın askeri iş birliğinin Orta Doğu'daki ABD müttefiklerine ciddi tehditler oluşturduğunu söylemişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.