CIA: Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Prens Selman verdi

CIA: Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Prens Selman verdi

CIA'in, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın verdiği sonucuna ulaştığı iddia edildi.

Washington Post gazetesi; CIA'in, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın verdiği sonucuna ulaştığını iddia etti.

İddia, üst düzey bir CIA yetkilisine dayandırılıyor.

Habere göre, CIA Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın kardeşi ABD'deki Suudi Arabistan Büyükelçisi Halid bin Selman'ın görüşmelerinin de yer aldığı bazı telefon kayıtlarını inceledi. CIA'in kaynaklarına göre Halid, Kaşıkçı'nın öldürüleceğini bilmiyor olabilirdi ancak yine de abisi Muhammed bin Salman'ın talimatını uyguladı.

Washington'daki Suudi Büyükelçiliği sözcüsü Fatimah Baeshen ise iddiaları yalanladı. Baeshen, Kaşıkçı ile Türkiye'ye gitmesi konusunda herhangi bir şey konuşmadıklarını, CIA'in iddialarının temelsiz ve yanlış olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.