"Kaşıkçı'nın son sözleri 'Boğuluyorum poşeti kafamdan çıkarın' oldu"

"Kaşıkçı'nın son sözleri 'Boğuluyorum poşeti kafamdan çıkarın' oldu"

Televizyona konuşan Daily Sabah adına çalışan gazeteci Nazif Karaman, tüm ses kayıtlarını dinlediğini, Cemal Kaşıkçı’nın son sözlerinin 'Boğuluyorum, poşeti kafamdan çıkarın' olduğunu öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ABD'ye, İngiltere'ye, Almanya'ya ve Suudi Arabistan'a verdik" dediği cinayetin ses kayıtlarını dinlediğini iddia eden Türk kaynak, Kaşıkçı'nın son sözlerini Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna anlattı.

"Boğuluyorum. Poşeti kafamdan çıkarın"

Kaynak, ses kaydında Kaşıkçı'nın Suudi infaz ekibiyle boğuşmasının net şekilde duyulduğunu ve son olarak "Boğuluyorum. Poşeti kafamdan çıkarın, klostrofobiğim ben" diye çığlık attığını söyledi.

Televizyona konuşan Daily Sabah adına çalışan gazeteci Nazif Karaman, tüm ses kayıtlarını dinlediğini iddia etti. Gazeteci, infazın ve yaşananların tüm ayrıntılarıyla kayıtlarda yer aldığını belirterek "tüm bu sürecin 7 dakika sürdüğünü" ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi günü yaptığı açıklamada bahsi geçen ses kayıtlarının Suudi Arabistan, Amerika, Fransa, Almanya ve İngiltere ile paylaşıldığını duyurmuştu.

Al Jazeera'ya konuşan gazeteciye göre Suudi Bilimsel Adli Tıp Kurumu Başkanı Salah al-Tubaigy öncülüğündeki ekip, Kaşıkçı'nın bedenini parçalamadan önce yerleri muşambalarla kapladı. Türk yetkililerin cesedi aramada sona yaklaştığının altını çizen kaynak, cezai soruşturmanın devam edeceğini belirtti.

"Suudilerin cinayet aletlerinin fotoğrafları yakında yayımlanacak"

Al Jazeera'ya ses kaydındaki bilgileri veren gazeteci Suudi ekibin ülkeye getirdiği ve cinayette kullanıldığına inanılan aletlerin fotoğraflarının çok yakında yayımlanacağını belirtti. Ayrıca Kaşıkçı'nın son anlarına ait bazı belgesel görüntüler de gazetede yayımlanacak.

İstanbul Savcısı geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Cemal Kaşıkçı'nın Konsolosluğa girer girmez boğularak öldürüldüğünü ve cesedinin parçalandığını söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.