Erdoğan: Kaşıkçı cinayetinin kayıtlarını herkese yolladık

Erdoğan: Kaşıkçı cinayetinin kayıtlarını herkese yolladık

Fransa ziyareti öncesi basın toplantısı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaşıkçı cinayetine ilişkin 'Kayıtlarını herkese yolladık. Konuşmaları dinlediler, biliyorlar' dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un davetiyle Paris'e gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyaret öncesinde basın toplantısı yaptı.

Basın toplantısında Hakkari'deki patlamayla ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

Soru: Cemal Kaşıkçı soruşturmasında gelinen son aşamada bir bilgi söz konusu mudur? Cesedin nerede olduğu konusunda bir bilgi var mı?

Merhum Kaşıkçı ile ilgili olarak şu an itibariyle elimizde herhangi bir belge, bulgu yok. Ama bilgi var. Bilgi nedir? Baştan söyledim. Buraya gelen bu 15 kişi ve artı 3 ile tutuklu 18. Bir defa bu 18 veya daha kısa olarak 15 kişi kesinlikle hem faili biliyorlar, hem de bu cesedin nereye götürüldüğünü biliyorlar. Yerel işbirlikçileri açıklamanız lazım dedim. Bu 15 kişi, katil veya katiller bunlar bunu çok iyi biliyor.

"Kaşıkçı cinayetinin kayıtlarını herkese yolladık"

Tapeleri dinledik, herkese yolladık. Amerikalılara da dinlettik, Suudi Arabistanlılara da. Almanlar, Fransızlar, İngilizler, hepsi konuşmaları dinlediler, biliyorlar. Bunu sağa sola çarpıtmaya gerek yok. Kesinlikle bu 15'in içerisinde bunun katili veya katilleri kimdir? Bunu onlar biliyor.

Ve Suudi Arabistan yönetimi bu 15'i konuşturtmak suretiyle bunu meydana çıkarmasını başarır. Gelen başsavcı ipe un sermek için geldi. Sen bizim başsavcımızı oraya çağırıp da ne yapacaksın? Olayın işlendiği yer burası. Burada ne görüşeceksen görüşürsün.

Ben hukukçu değilim ama 40 yıllık siyasetçiyim. Bu işin başka izahı olamaz. Bu 15 kişi niçin geldi? Burada ne işleri var? Bu 15 kişi ayrı programla ayrı grup, Pazartesi akşamı Salı günü ayrı bir program, plan ve bu arada operasyon. 

Suudi Arabistan'ın, bizim bu iyi niyetimize karşı kendileri de adaletli davranmak suretiyle, bu şaibeden kurtulması lazım.

Soru: Fransa'da çok yoğun bir program bekliyor sizi. ABD Başkanı Trump ile baş başa yüz yüze bir görüşme planlanıyor mu?

Sayın Trump ile kısa bir süre önce telefon görüşmesi yaptık. Paris'e gidince arkadaşlarımız karşılıklı olarak görüşecekler. Fırsat çerçevesinde ikili bir görüşmeyi de yapacağız.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.