"Kaşıkçı olayı hunharca planlanmış bir cinayet"

"Kaşıkçı olayı hunharca planlanmış bir cinayet"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili, "Hunharca planlanmış bir cinayet." ifadelerini kullandı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesi ile ilgili olarak konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Sözcüsü Ömer Çelik, "Hunharca planlanmış, örtbas edilmek için çok gayret sarf edilmiş bir durumla karşı karşıyayız. Çok komplike bir cinayet" ifadelerini kullandı.

Partisinin genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Çelik, sorumluları ortaya çıkarılıp cezalandırılacağını kaydederken, "bir daha kimsenin aklından böyle şeyler geçmeyecek" şeklinde konuştu.

Konsolosluğa ait araç bulundu

Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılması için yürütülen soruşturmada bugün Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na ait bir araç Sultangazi'deki bir otoparkta terk edilmiş bir şekilde bulundu.

CNN: Dublör, Kaşıkçı'nın giysilerini giydi

Öte yandan CNN International televizyonuna konuşan emniyet kaynaklarının sağladığı görüntülerde, Kaşıkçı'nın konsoloslukta bulunduğu gün binaya gelen 15 Suudi vatandaşından birinin, gazetecinin giysilerini giyerek dışarı çıktığı ortaya çıktı.

CNN International'ın internet sitesinde de paylaştığı görüntü kayıtlarında, Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girmesiyle birlikte öldürülmesinin ardından koyu renkli ceketini, gri gömleğini ve pantolonunu giyen Mustafa el-Medeni isimli kişi, ayrıca sahte bir sakal takarken görülüyor.

ABD merkezli haber kanalına konuşan Türk yetkililerin ifadesine göre Kaşıkçı'nın konsolosluğa girmesinden dört saat kadar önce binaya giriş yapan Medeni, aynı yaşlarda, boyda ve kiloda olması dolayısıyla dublör olarak getirildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.