Kalın: Cumhurbaşkanımız MHP'yi hedef almadı

Kalın: Cumhurbaşkanımız MHP'yi hedef almadı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MHP lideri Bahçeli'nin af çıkışıyla ilgili olarak, "Ya yanlış anlama, ya da çarpıtma var. Cumhurbaşkanımız MHP'yi hedef almadı." ifadelerini kullandı.

Gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, öğrenci andı, af teklifi ve Cemal Kaşıkçı konularına değindi.

İbrahim Kalın'ın açıklamaları şu şekilde: 

"Danıştay'ın Öğrenci Andı'nı kaldıran kararın iptalinde, burada milli kimlikle ilgili bir tartışma yok, okullardaki bir uygulama ile ilgili bir konudan bahsediyoruz. Danıştay kendini yürütmenin yerine koydu. Buradan yeni bir siyasi polemik ortaya çıkarmak doğru olmaz. Türk ifadesinden rahatsızlık kesinlikle söz konusu değil. Bu konunun takipçisi olacağız."

"Bahçeli'nin af çıkışı konusunda Ömer Çelik bir açıklama yaptı. Konunun başka yerlere çekilmesi elbette doğru olmaz. Ya yanlış anlama, ya da çarpıtma var. Af konusunda nihai söz Meclis'indir. Cumhurbaşkanımız MHP'yi hedef almadı."

"ABD'nin yaptırımlarının bir bağlayıcılığı yok ama beklentimiz, en kısa sürede kaldırılması. Bu ikili ilişkilerin normalleşmesi sürecinde pozitif bir adım olacaktır."

"Cemal Kaşıkçı olayı Türkiye ile Suudi Arabistan arasında bir mesele değildir"

Kabine toplantısı ve Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili konuşan kalın, şöyle konuştu:

"Erdoğan ve Trump görüşmesinde Kaşıkçı cinayetinin bütün yönleriyle aydınlığa kavuşturulması konusunda mutabık kalındı."

"Cemal Kaşıkçı olayı, Sayın Cumhurbaşkanımızın baştan beri koyduğu çizgi baştan beri nettir: Hukuki olarak sonuna kadar gidilecek, hiçbir şey gizli kalmayacak."

"Suudi Arabistan kardeş ve dost bir ülkedir. Konu, Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki bir konu değildir. Mesele, menfur bir cinayetin aydınlatılması meselesidir." 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.