'İşkenceci' CIA şefi Haspel Kaşıkçı soruşturması için Türkiye'ye geliyor

'İşkenceci' CIA şefi Haspel Kaşıkçı soruşturması için Türkiye'ye geliyor

CIA Direktörü Gina Haspel, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan konsolosluğunda öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Türkiye'ye gidecek.

Reuters ve NBC'ye bilgi veren kaynaklar, seyahatin Pazartesi günü gerçekleştirileceğini ve Haspel'in konuyla ilgili ABD hükümetti tarafından soruşturma üzerinde çalışması için gönderileceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump da Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili olarak Riyad'dan yapılan açıklamadan tatmin olmadığını söyledi.

Trump olayla ilgili olara kısa süre içinde daha fazla bilgi edineceklerini ekledi.

Trump "Neler olduğunu kısa süre içinde öğreneceğim çünkü şu an Türkiye'de ve Suudi Arabistan çok yetenekli ekipler var. Çok yakın zamanda öğreneceğiz. Bu işleri çok iyi çözen, inanılmaz yetenekli insanlarımız var. Bu gece ya da yarın (ABD'ye) geri dönüyorlar ve kısa süre içinde öğreneceğim. Şu ana kadar duyduklarım beni tatmin etmedi" dedi.

CIA'nın kara delik olarak tanınan hapishanelerinde esirlere işkenceler yapıp kayıtlarını yok etmesiyle tanınan Gina Haspel, CIA Direktörülüğüne getirilen ilk kadındı.

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanlığına atadığı Mike Pompeo'dan boşalan CIA Direktörülüğüne getirdiği Geri Hapsel, 'profesyonel işkenceci' şöhretiyle insan hakları örgütlerinin en çok tepki gösterdiği isimlerden biri.

CIA Direktörülüğüne getirilen ilk kadın olan Gina Haspel, 11 Eylül 2001 saldırıları sonrası 'terör zanlılarının' kaçırılması, 'kara delik' denilen merkezlerde esir alınması ve işkenceden geçirilmesi programının kilit ismi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.