Trudeau: Türkiye'nin verdiği Kaşıkçı kayıtlarını dinledik

Trudeau: Türkiye'nin verdiği Kaşıkçı kayıtlarını dinledik

Kanada Başbakanı Trudeau, Türkiye'nin Kaşıkçı cinayetiyle ilgili verdiği ses kayıtlarını dinlediklerini söyledi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Türkiye'nin Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili verdiği ses kayıtlarının istihbarat birimleri tarafından dinlendiğini söyledi.

Paris'te Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyen Trudeau, kendisinin ise kayıtları dinlemediğini söyledi.

"Erdoğan'a teşekkür ettim"

Trudeau, "Kanada istihbarat kurumları, bu konuda Türk istihbaratı ile çok yakın çalışıyor ve Kanada, Türkiye'nin paylaşmak istediği şeylerle ilgili tam olarak bilgilendirildi. Erdoğan ile birkaç hafta önce bir görüşme yaptım ve burada Paris'te de kısa bir görüşmemiz oldu. Kendisine Kaşıkçı olayına yaklaşımında gösterdiği güçten dolayı teşekkür ettim." dedi.

Kanada Başbakanı, "Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak müttefiklerimizle temas içinde olmayı sürdürüyoruz ve Suudi Arabistan'a yönelik olarak bundan sonra atılacak adımlar konusunda bizim gibi düşünen müttefiklerimizle görüşme halindeyiz." diye konuştu.

Diğer yandan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ise bugün yaptığı açıklamada Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ses kayıtlarına sahip olmadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, hafta sonunda yaptığı açıklamada, olayla ilgili tapelerin ABD, Fransa, Almanya ve İngiltere'ye verildiğini söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.