Cihat yanlısı Özbek grup "İmam Buhari Ketibesi"nden Taliban'a tebrik

Cihat yanlısı Özbek grup "İmam Buhari Ketibesi"nden Taliban'a tebrik

Afganistan ve Suriye'de faaliyet gösteren cihat yanlısı Özbek grup "İmam Buhari Ketibesi", ABD ile varılan anlaşma nedeniyle Taliban'ı tebrik etti.

Cihat yanlısı Özbek grup "İmam Buhari Ketibesi" Taliban'ı tebrik etti.

Afganistan ile Suriye'de faaliyet gösteren ve Taliban'a yakınlığıyla bilinen Özbek grup tarafından yayınlanan mesajda, ABD ile Taliban arasında 29 Şubat tarihinde imzalanan anlaşmaya dair değerlendirmelerde bulunuldu.

Mesaj, grubun Suriye'de faaliyet gösteren yapılanmasının lideri "Ebu Yusuf el Muhacir" tarafından yayınlandı.

Sosyal medya üzerinden servis edilen mesajda "ABD ve NATO'nun Afganistan'da yenildiği" ve "ABD'nin saldırılarının Taliban'ı durduramadığı" ifade edildi.

Grubun lideri Ebu Yusuf el Muhacir, Taliban'ın kurucu lideri Molla Muhammed Ömer'in 2001 yılında verdiği bir röportajdaki ifadelerinden de alıntı yaptı.

Söz konusu röportajda Molla Ömer, ABD'nin Afganistan'ı işgali üzerine "ABD bize yenilgiyi, Allah ise zaferi vaat ediyor. Hangisinin gerçekleşeceğini göreceğiz." şeklinde konuşmuştu.

Cihat yanlısı Özbek grup Suriye ve Afganistan'da, Taliban'ın "Afganistan İslam Emirliği"ne bağlı olarak faaliyet gösteriyor.

Taliban 1996 yılında Kabil'i kontrol altına aldıktan sonra "Afganistan İslam Emirliği"ni ilan etmişti.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.